Ce este o ofertă de muncă?

Ofertele de locuri de muncă sunt făcute de angajatori la angajare și includ detalii cheie despre locul de muncă, compensații și beneficii. Acestea pot fi livrate verbal sau în scris, iar angajații pot răspunde acceptând oferta, refuzând oferta sau negocind condițiile ofertei.

Ce este o ofertă de muncă?

O ofertă de muncă este o invitație pentru un potențial angajat să lucreze într-o poziție specifică pentru un angajator. Ofertele de muncă conțin de obicei detaliile ofertei de angajare, inclusiv salariul, beneficiile, responsabilitățile de muncă și numele și titlul managerului de raportare. Scrisoarea de ofertă poate acoperi, de asemenea, orele de lucru preconizate, data de începere dorită și detalii suplimentare care sunt importante pentru potențialul angajat să le cunoască.

Cum funcționează o ofertă de muncă

Unele oferte de muncă sunt verbale și informale. În funcție de amploarea și complexitatea funcției, o ofertă de muncă verbală poate fi suficientă, dar, în multe cazuri, ar trebui furnizată și o scrisoare de ofertă pentru a aborda punctele mai fine. Potențialii angajați care primesc o ofertă de muncă verbală pot solicita oferta în scris.

Realizarea unei contraofere

Potențialii angajați pot face o contraofertă imediat sau pot spune angajatorului că au nevoie de câteva zile pentru a se gândi la ofertă. Solicitarea mai mult timp poate fi utilă pentru potențialii angajați, permițându-le timp să cerceteze și să ia în considerare ceea ce doresc.

Potențialii angajați care fac contraofere ar trebui să arate clar că sunt serioși în ceea ce privește poziția și sunt interesați să lucreze cu compania. În loc să negocieze fiecare aspect al unei oferte de muncă, ar putea dori să se concentreze pe unul sau două domenii importante. De asemenea, ar trebui să aibă un plan de rezervă dacă angajatorul nu se va mișca.

Să presupunem că un potențial angajat își dorește un salariu mai mare. În scrisoarea sau discuția contraofertă, aceștia ar trebui să argumenteze motivul pentru care merită un salariu mai mare. Dacă angajatorul nu poate crește salariul, candidatul poate dori să ceară altceva important pentru ei, cum ar fi posibilitatea de a lucra de acasă o zi pe săptămână sau începând cu două săptămâni de vacanță în loc de una.

Angajatul potențial trebuie să revizuiască condițiile ofertei de muncă și să accepte sau să refuze. Aceștia ar trebui să răspundă la oferta de locuri de muncă pentru a oficializa angajarea și termenii.

Oferta de locuri de muncă poate fi negociabilă, în funcție de funcție. Ofertele de locuri de muncă la începutul carierei până la nivel mediu pot să nu fie la fel de flexibile, deoarece probabil au stabilit game de salarii și beneficii standard, dar nu este rău să întrebi.

Multe posturi au cel puțin o oarecare flexibilitate în ceea ce privește gama salarială și alte beneficii pentru a atrage potențiali angajați. Deși poate fi intimidant să faci o contraofertă, candidații la posturi au dreptul să negocieze cu potențiali angajatori. Este posibil să dorească să solicite un salariu mai mare, mai mult timp PTO sau flexibilitate atunci când vine vorba de programul lor. Majoritatea angajatorilor se așteaptă ca angajații să negocieze.