Ce este o ofertă de angajare?

Dacă dețineți o afacere mică și căutați să angajați angajați, va trebui să creați un document de ofertă de angajare. O scrisoare de ofertă de angajare se adresează de obicei candidatului pe care doriți să-l angajați după ce ați făcut o ofertă verbală inițială, dar înainte de a finaliza situații neprevăzute, cum ar fi verificarea antecedentelor. De asemenea, vine înainte ca oricare dintre părți să semneze un contract de muncă efectiv.

Oferiți postul solicitantului

Oferiți detalii despre companie și post, astfel încât candidatul să poată evalua mai bine dacă dorește să accepte oferta
Rezumați principalele condiții și termeni ai ofertei
Serviți ca un loc pentru a începe negocierile de angajare
Dacă candidatul dvs. decide să accepte oferta, va face următorul pas de a semna scrisoarea și de a vi-o returna. Rețineți, totuși, că o scrisoare de ofertă de muncă nu este întotdeauna același lucru cu un contract de muncă care este obligatoriu din punct de vedere juridic. Un acord de muncă va include protecție legală explicită pentru dvs. și persoana pe care o angajați. Totuși, vă poate ajuta ca un profesionist juridic să evalueze oferta de muncă pe care o creați pentru a vă asigura că acoperă informațiile necesare.

Ce ar trebui să includă o scrisoare de ofertă de angajare?

Nu există un format standard pentru o scrisoare de ofertă de angajare. Cu toate acestea, majoritatea ofertelor de angajare conțin informații de bază, cum ar fi o prezentare generală a funcției și detalii specifice postului, cum ar fi data de începere, programul de lucru și salariul. De obicei, puteți comanda elementele unei scrisori de ofertă de angajare pentru a se potrivi cel mai bine companiei dvs. și rolului pe care îl îndepliniți.

Componentele comune ale unei scrisori de ofertă de angajare includ:

Sigla companiei și hârtie cu antet

Puteți transmite simultan autenticitate și profesionalism utilizând antetul oficial al companiei dvs. și o imagine de înaltă rezoluție a siglei companiei. Acest lucru vă poate încuraja candidatul ales să ia în considerare cu seriozitate oferta pe care o faceți.

Informații de contact și dată

Ar trebui să includeți data, precum și numele complet și adresa candidatului în colțul din stânga sus al scrisorii.

Salut și Deschidere

Formularea exactă a scrisorii dvs. va depinde foarte mult de cultura companiei dvs., astfel încât să puteți face deschiderea la fel de informală sau formală pe care o doriți. De obicei, veți începe scrisoarea cu „Dragă”, urmată de numele complet al candidatului. Oferiți o linie de felicitări care arată cât de entuziaști sunteți de a le oferi poziția.