Update

Muncă pe cont propriu și angajare: diferențe

Prima ta alegere atunci când cauți un loc de muncă este deseori dacă lucrezi pentru tine sau pentru o organizație. Munca tradițională și munca pe cont propriu au numeroase diferențe, dar ambele pot oferi profesioniștilor multe avantaje. Puteți alege tipul de muncă pe care să îl urmați în carieră, înțelegând modul în care munca pe cont propriu diferă de la angajare.

În această postare, definim angajarea pe cont propriu și angajarea, examinăm distincțiile cheie ale acestora și oferim sfaturi pentru a determina tipul de angajare cel mai potrivit pentru dvs.

Ce este o persoană care desfășoară activități independente?

Atunci când o persoană lucrează pentru ea însăși, fie ca angajat principal sau proprietar al unei firme, este considerată lucrătoare independentă. Persoanele care desfășoară activități independente lucrează rareori conform unui standard bazat pe salariu și câștigă plată directă de la clienți pentru serviciile lor.

A fi liber profesionist deschide multe posibilități și oferă indivizilor libertăți precum capacitatea de a-și proiecta mediul de lucru, de a-și stabili orele și de a câștiga mai mulți bani. Unele dintre cele mai tipice tipuri de activități independente sunt enumerate mai jos:

Freelanceri

Lucrătorii independenți, cunoscuți ca liber profesioniști, își desfășoară activitatea într-o zonă de care sunt pasionați. Ei își proiectează procesele, își stabilesc programul de lucru și își desfășoară frecvent afacerile în medii neconvenționale, cum ar fi casele sau cafenelele. Profesioniștii în blogging, make-up artiști, editori și auditori sunt câteva exemple de freelanceri.

Afaceri independente

Atât în ​​contractele pe termen scurt, cât și pe termen lung, contractanții independenți sunt angajați în baza unor contracte. Contractorii se specializează frecvent și lucrează în conformitate cu cerințele clienților lor. Dulgherii, experții în asigurarea calității și consilierii financiari sunt câteva exemple de contractori independenți.

Angajați temporari

De obicei, companiile folosesc doar personal temporar în anumite perioade sau ocazii. Unii lucrători temporari își pot stabili orarele și fluxurile de lucru și pot împărtăși trăsături cu liber profesioniști. Scriitorii, profesioniștii din serviciul public, servitorii de mâncare și bucătarii sunt exemple de lucrători temporari.

proprietari de companii

Proprietarii de afaceri sunt antreprenori independenți care își conduc companiile singuri sau împreună cu o echipă. Ei au fost adesea implicați în afacere de la începuturile acesteia și ajută la dezvoltarea strategiei de afaceri și la construirea relațiilor cu clienții. Majoritatea proprietarilor de afaceri își creează orarele, inclusiv orele de lucru și zilele de vacanță.

Ce este munca, mai exact?

Un profesionist și o organizație încheie un acord verbal sau scris numit angajare, care își prezintă responsabilitățile, grilele de salarizare, beneficiile și politicile la locul de muncă. Unele dintre cele mai distincte categorii de locuri de muncă sunt enumerate mai jos:

tot timpul

Când sunt angajați cu normă întreagă, au un număr stabilit de ore pe săptămână și sunt plătiți în mod regulat. În plus, angajatorii ar putea oferi indivizilor avantaje precum asigurări de sănătate, planuri de pensionare și concediu plătit acumulat. Deși acești experți pot funcționa în baza unui contract, multe jurisdicții angajează lucrători cu normă întreagă în funcție de dorință.

tura impartita

Lucrătorii cu fracțiune de normă sunt adesea plătiți la oră și lucrează mai puțin de 30 de ore pe săptămână. Oamenii care lucrează cu normă parțială pot, de asemenea, să desfășoare multe ocupații concomitent, permițându-le să câștige experiență în mai multe industrii. Oamenii din școală sau alte programe de formare lucrează frecvent în acest domeniu, ceea ce îi poate ajuta să experimenteze nivelul de intrare al unei anumite afaceri.

Contracta

Angajatorii recrutează lucrători contractuali pentru o perioadă de timp predeterminată prevăzută în contract. În funcție de contract, această persoană poate avea un număr diferit de ore de lucru. În plus, angajatorul poate decide să prelungească contractul profesionistului după expirarea acestuia.

Angajarea versus munca pe cont propriu

Există mai multe distincții semnificative între muncă și activități independente, inclusiv:

Impozite

Profesioniștii care desfășoară activități independente organizează deduceri din plățile lor în anumite momente de-a lungul anului și se ocupă de impozitele pe salarii, inclusiv cele federale și de stat. În plus, aceștia folosesc Legea privind contribuțiile pentru munca pe cont propriu (SECA) pentru a plăti taxe de securitate socială și Medicare în loc de impozite pe venit.

Angajații tradiționali care sunt profesioniști rareori își gestionează impozitele. Acestea sunt adesea procesate de divizia de resurse umane a companiei.

stabilitatea muncii

Atât munca pe cont propriu, cât și cea tradițională au mai multe probleme de securitate a locului de muncă. Într-un loc de muncă tipic, profesioniștii au adesea un flux de lucru consistent și își primesc salariile la timp. Totuși, siguranța locului de muncă poate fi pusă în pericol de variabile externe, cum ar fi modificarea clientelei, a contractelor sau a finanțelor de către o companie.

Pe de altă parte, profesioniștii independenți pot suporta nesiguranța angajării în funcție de piața lor din cauza lipsei de clienți și de contracte. Dar își pot folosi expertiza în mai multe domenii, deoarece au mai mult control asupra serviciilor pe care le pot oferi. Ei pot avea mai multe oportunități în general, ceea ce le va crește veniturile.

Beneficii

Persoanele care desfășoară activități independente au opțiunea  înscrierea independentă la beneficiile de asigurări personale. Cu toate acestea, statutul lor de muncă îi face ineligibili pentru a primi ajutor de șomaj.

Profesioniștii angajați sunt eligibili pentru beneficiile tipice ale angajatorului, inclusiv asigurări de sănătate, dentare și de viață. De obicei, aceștia se califică pentru prestații de șomaj dacă sunt concediați sau disponibilizați.

Responsabilitati

Profesioniștii care desfășoară activități independente și angajați au fiecare diferite sarcini în cadrul unei corporații. Chiar dacă angajații au avut în trecut o varietate de abilități, angajatorii se așteaptă frecvent ca aceștia să finalizeze sarcini legate de fișele postului lor.

Persoanele care desfășoară activități independente își conduc afacerile. Astfel, aceștia pot fi responsabili pentru diverse activități, inclusiv modele de afaceri, marketing, contabilitate, tehnologie și servicii pentru clienți.

ore lucrate

Numărul de ore pe care lucrătorii independenți și angajații le depun în fiecare săptămână, alegerea lor de a lucra în zilele lucrătoare sau în weekend și disponibilitatea pentru timpul liber personal diferă frecvent. Angajații lucrează adesea o săptămână obișnuită cu weekenduri libere, perioade variabile de concediu și concediu anual. Lucrătorii care desfășoară activități independente își proiectează frecvent programe flexibile pentru a lucra cât de mult doresc și pentru a programa timpii de nefuncționare.

mediu la locul de muncă

Majoritatea locurilor de muncă au reguli cu privire la modul în care ar trebui să fie înființate birourile. Acest lucru poate implica restricții cu privire la modul în care își pot amenaja spațiul de lucru sau locul de afaceri, cum ar fi interzicerea birourilor și a aglomerației de pereți. În funcție de locul lor de muncă, angajații respectă un cod vestimentar care poate fi formal sau casual.

Persoanele care desfășoară activități independente au mult mai multă flexibilitate în ceea ce privește mediul lor de lucru. Pot fie să închirieze un spațiu de birou și să-l mobileze în orice mod doresc, fie pot lucra de acasă. Majoritatea profesioniștilor care desfășoară activități independente nu sunt obligate să poarte uniforme decât dacă sunt angajați temporar sau pe bază de comision de o altă afacere.

Related posts
Update

Ce este munca independentă? Ce este?

Dacă îți dorești independența sau ai un obiectiv de carieră care include munca într-un…
Read more
Update

11 Flexibilitate la locul de muncă Locuri de muncă online

Înrudit: Nu este necesară experiența pentru aceste zece locuri de muncă la distanță pe care le…
Read more
Update

6 dezavantaje comune ale angajării independente (cu avantaje)

Munca pe cont propriu are unele beneficii, dar are adesea și dezavantaje pe care este posibil să…
Read more