Update

Crearea de locuri de muncă și șomaj

Știați că cea mai mare rată a șomajului din Asia se găsește în India? A fost de 3,4% în 2017. Şomajul este una dintre cele mai critice probleme ale economiei. Conceptul ratei șomajului, modul în care este calculată, cauzele sale și modul în care diferă între India rurală și cea urbană sunt toate abordate în această lecție.

Definiția și calculul șomajului

Sintagma „șomaj” este frecvent folosită pentru a-i descrie pe cei „șomaj”. În termeni pur economici, toți cei care sunt capabili și doresc să muncească, dar nu pot obține un loc de muncă, sunt considerați șomeri. Cuprinde persoane care își manifestă dorința de a munci din cauza lipsei de locuri de muncă prin burse de muncă, prieteni, familie și alte relații. Potrivit economiștilor, o persoană fără loc de muncă nu își poate găsi de lucru nici măcar o oră într-o jumătate de zi.

Cele trei surse principale de date guvernamentale privind ocuparea forței de muncă în India includ:

  • Organizația pentru Sondajele Naționale prin Eșantion
  • Comitate din India
  • Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă și Formare Date de Înregistrare a Burselor de Muncă

O calculăm folosind următoarea formulă:

Numărul de șomeri/Forța de muncă totală înmulțit cu 100 este egal cu rata șomajului.

În acest context, „forța de muncă” se referă la toți cei capabili și dispuși să se angajeze în activitate productivă.

Tipuri de șomaj

Şomaj rural

Aproximativ 70% dintre oamenii din India trăiesc în zone rurale. Locuitorii din mediul rural depind foarte mult de agricultură. Cu toate acestea, nu există suficiente locuri de muncă pentru toți cei care locuiesc în zonele rurale. Are ca rezultat șomaj, care poate apărea în trei moduri: deschis, sezonier și ascuns.

Șomer în prezent

Este vorba despre circumstanțe rurale în care persoanele dornice și capabile fizic să muncească nu pot obține un loc de muncă.

Șomaj ascuns

Situația agriculturii din India este deosebit de tulburată de acest lucru. În această situație, în fermă sunt angajați mai mulți oameni decât este necesar, unde nu toți contribuie cu adevărat constructiv la producția de producție. Prin urmare, producția marginală fizică a multor lucrători este zero. Apare atunci când practic fiecare membru al familiei lucrează la fermă.

Şomaj sezonier

În această situație, angajații sunt șomeri pentru un anumit sezon. De exemplu, angajații angajați doar pentru sezonul recoltei sunt șomeri în restul anului. Alternativ, dacă sectorul este sezonier, oamenii nu vor găsi inevitabil de lucru în extrasezon.

Şomaj urban

De-a lungul timpului, regiunile metropolitane au înregistrat o creștere vizibilă a șomerilor. În mod obișnuit, consiliile de schimb de șomaj țin evidența numărului de șomeri urbani. În plus, poate apărea într-o varietate de moduri, cum ar fi

Şomaj industrial

Această categorie include analfabeti care sunt dornici și capabili să lucreze în fabrici sau industrii din zonele metropolitane, dar nu pot face acest lucru. Șomajul urban crește în tandem cu migrația de la rural la oraș.

Şomaj educat

Atunci când tinerii educați nu pot găsi locuri de muncă potrivite care se potrivesc cu calificările lor, este cea mai teribilă formă de șomaj. Nivelurile de educație s-au îmbunătățit în timp, crescând numărul de angajați competenți, dar nu neapărat numărul de locuri de muncă accesibile. Rezultatul este șomajul educat.

Şomaj tehnic

De fiecare dată când tehnologia avansează și forța de muncă actuală nu se poate adapta la noua tehnologie, apare această formă de șomaj. Dacă seturile de competențe existente ale lucrătorilor angajați nu se aliniază cu cerințele de competență ale celei mai noi tehnologii și nu se pot adapta, își pierd locurile de muncă. Procesul de modernizare implică uzura ciclică, în care o piesă de tehnologie devine învechită și este înlocuită cu alta.

Ce cauzează șomajul?

Cel mai bine ar fi dacă acum înțelegeți motivele șomajului într-o națiune ca a noastră pentru a aborda problema. Dacă economia crește lent, atunci producția țării probabil nu va crește prea mult. Arată că nu există suficiente locuri de muncă pentru a găzdui numărul de lucrători care sunt capabili și dornici să lucreze. Mai simplu spus, există mult mai multe locuri de muncă disponibile decât lucrători care să le ocupe.

Rata de creștere a populației din India este un alt factor care o face unică. Pe măsură ce rata de creștere a populației a crescut foarte mult de-a lungul anilor, numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a crescut semnificativ. Numărul de angajați care pot fi creați într-o economie cu resurse limitate este îngreunat de creșterea populației. Scăderea muncii în țară se datorează parțial exploziei demografice recente.

Șomajul în sectorul tehnologiei rezultă din dependența excesivă de tehnologiile native și străine. Se datorează faptului că sarcinile care se bazează mai mult pe utilaje și tehnologie pot fi îndeplinite cu mai puțină muncă manuală.

Rata șomajului crește și din cauza finanțării insuficiente și a resurselor financiare alocate pentru reducerea acesteia. Programele guvernamentale pentru populația șomeră pot îmbunătăți condițiile de angajare ale națiunii dacă sunt executate corespunzător. Ocuparea forței de muncă scade din cauza lipsei de sprijin dedicat pentru abordarea problemei ocupării forței de muncă.

Crearea de locuri de muncă

Crearea de locuri de muncă în națiune este în esență responsabilitatea guvernului. Trebuie să continue dacă țara dorește să aibă niveluri de ocupare mai ridicate. Din acest motiv, guvernele au luat măsuri în trecut pentru a aborda problema șomajului din India. 2005 a fost adoptată a Legii naționale de garantare a forței de muncă în rural (NREGA). NREGA își propune să ofere gospodăriilor rurale 100 de zile cu salariu garantat pentru a efectua muncă manuală necalificată. Pentru confortul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, include reguli suplimentare pentru femei și distanța la care postul trebuie să fie accesibil.

De-a lungul anilor, guvernele de stat și federale au jucat un rol esențial în implementarea altor programe de securitate socială, oferind indemnizații de șomaj, derulând programe de formare și promovând formarea la locul de muncă pentru a plasa lucrători mai competenți în poziții.

Guvernul a încercat, de asemenea, să ofere muncă directă în birourile și agențiile guvernamentale la toate nivelurile. Crearea de bunuri și servicii care îmbunătățesc capacitatea sectorului privat de a atrage mai mulți solicitanți de locuri de muncă și de a genera posibilități contribuie, de asemenea, la angajarea indirectă. Reducerea sărăciei este unul dintre obiectivele cheie asociate acestor programe de politică, împreună cu alte priorități privind sănătatea, nutriția, un standard de viață, educația, construcția de drumuri, infrastructura și dezvoltarea rurală.

Related posts
Update

Ce este munca independentă? Ce este?

Dacă îți dorești independența sau ai un obiectiv de carieră care include munca într-un…
Read more
Update

11 Flexibilitate la locul de muncă Locuri de muncă online

Înrudit: Nu este necesară experiența pentru aceste zece locuri de muncă la distanță pe care le…
Read more
Update

Muncă pe cont propriu și angajare: diferențe

Prima ta alegere atunci când cauți un loc de muncă este deseori dacă lucrezi pentru tine sau…
Read more