Update

Ce este munca independentă? Ce este?

Dacă îți dorești independența sau ai un obiectiv de carieră care include munca într-un domeniu în care contractarea independentă sau freelancing-ul este larg răspândită, munca pentru tine poate fi o perspectivă profesională atrăgătoare. Este esențial să înțelegeți ce presupune munca pe cont propriu înainte de a decide dacă să o urmați. Vă permite să vă alegeți traseul carierei cu mai multe cunoștințe excelente.

Definiția activității independente, motivele pentru care unii oameni preferă să lucreze pentru ei înșiși, cele mai răspândite forme, legile fiscale care se aplică profesioniștilor care desfășoară activități independente și sfaturi pentru cei care se gândesc să se angajeze pe cont propriu sunt toate acoperite în acest articol. articol.

Ce presupune munca pe cont propriu?

Când lucrați pentru dvs., fie vă conduceți propria companie, fie contractați munca sau lucrați ca freelancer. În funcție de clasificare, acest tip de muncă poate fi supus, printre altele, la diferite cote de impozitare și restricții de angajare. Lucrul pentru tine mai degrabă decât pentru un șef este o oportunitate unică oferită de munca pe cont propriu, iar mulți oameni care desfășoară activități independente apreciază libertatea de a-și alege orele.

De ce aleg oamenii să lucreze pentru ei înșiși?

Munca pe cont propriu are o mulțime de avantaje. De obicei, acestea includ

 • Programe special adaptate pentru dvs.: munca pe cont propriu oferă adesea mai multă libertate de programare decât angajarea, deoarece vă permite să fiți șeful dvs. Poate fi avantajos dacă acordați o importanță mare controlului programului dvs. în timp ce selectați un potențial loc de muncă.
 • Salarizare flexibilă: Datorită capacității unui lucrător independent de a căuta noi alternative de angajare, multe oportunități de carieră pentru activități independente oferă, de asemenea, o flexibilitate financiară sporită. Vă poate permite să vă ajustați volumul de muncă de-a lungul anului pentru a lua în considerare când cerințele dvs. financiare sunt mai mari sau mai mici.
 • Auto-agenție și responsabilitate: angajarea pe cont propriu este o alegere populară în rândul persoanelor care doresc să evite să aibă un supervizor sau o structură de conducere tipică. Persoanele care desfășoară activități independente au control complet asupra avansării în carieră.
 • O conexiune personală mai mare cu clienții: Lucrul pentru tine vă poate permite să aveți o relație mai intimă cu clienții. Poate fi avantajos din punct de vedere profesional (deoarece te ajută să păstrezi clienții) și personal pentru profesioniștii care preferă să formeze conexiuni emoționale cu ceilalți.

tipuri de activități independente

Cele mai tipice titluri de post pentru antreprenorii independenți sunt următoarele:

Liber profesionist

Independenții sunt angajați care lucrează pentru unul sau mai mulți clienți pe bază de contract, mai degrabă decât pentru un singur angajator pe bază de normă întreagă. Freelancerii operează frecvent în industrii specializate în care pot ajuta companiile care au nevoie, împărtășindu-și cunoștințele. Deși un freelancer poate lucra în spațiul de lucru al unui client, este obișnuit ca acesta să aibă mai multă libertate în a-și îndeplini sarcinile convenite, deoarece clienții sunt de obicei interesați doar de calitatea produsului lor finit. Lucrările specifice pentru antreprenorii independenți includ:

 • Jurnaliştii
 • Copywriteri/redatori
 • Fotografii
 • designeri grafici
 • Dezvoltatori

Om de afaceri independent

Profesioniștii care lucrează ca antreprenori independenți sunt lucrători pe cont propriu și se comportă în mod similar liber profesioniștilor. Contractorii și clienții independenți încheie un contract scris care descrie condițiile sau așteptările pentru ambele părți. Acești contractori îndeplinesc frecvent următoarele sarcini pe proiecte mari:

 • antreprenori independenți pentru construcție
 • șoferii operatorilor de servicii de partajare
 • Distribuitori/ambasadori ai mărcilor independente
 • Consultanți

afaceri cu o singură persoană

O întreprindere unică este un aranjament comercial înregistrat oficial la organizațiile guvernamentale și de reglementare corespunzătoare. Într-o întreprindere unică, nu există nicio separare a pasivelor dumneavoastră de cele ale afacerii. Deși operațiunea ca întreprindere unică vă oferă libertate în capacitatea de a recruta personal suplimentar, dacă este necesar, pentru a ajuta la îndeplinirea sarcinilor, este adesea asemănător cu munca ca freelancer sau contractant independent.

Acționari independenți

Un investitor independent care nu este afiliat cu nicio instituție financiară sau firme de investiții poate lucra ocazional pe cont propriu. Fără asistența unei instituții financiare, investitorii independenți fac investiții pe piață în timp ce își asumă toate riscurile și gestionează impozitele. Deoarece nu sunteți considerat un freelancer sau un contractant independent, poate fi avantajos să discutați cu un expert fiscal pentru a determina alternativele dvs. de depunere.

Obligații fiscale pentru persoane fizice care desfășoară activități independente

Profesioniștii care lucrează pentru ei înșiși și câștigă 400 USD sau mai mult trebuie să plătească un impozit general pentru activități independente de 15,3%. Profesioniștii care lucrează pentru ei înșiși își pregătesc adesea declarațiile fiscale și plătesc impozite pe venit și pentru activități independente. Profesioniștii care desfășoară activități independente rețin impozitele din compensație pentru că angajatorii lor nu fac acest lucru. De obicei, clienții le oferă contractanților un formular 1099-MISC care subliniază suma pe care au plătit-o fără deduceri. Un liber profesionist persoana este responsabilă cu ținerea evidenței impozitelor, costurilor și câștigurilor.

Sfaturi despre lucrul independent

Dacă te gândești să lucrezi pentru tine, ține cont de următoarele sfaturi:

 • Menține o evidență ordonată. În calitate de antreprenor independent, sunteți responsabil să păstrați toate înregistrările legate de afaceri organizate și actualizate. Este esențial să vă păstrați sistemul de evidență ordonat, astfel încât să puteți accesa rapid orice documente relevante atunci când este necesar din motive legate de muncă.
 • Consultați-vă cu un expert fiscal. Ar putea fi mai dificil să depuneți taxe ca persoană care desfășoară activități independente decât să depuneți impozite ca angajat al unui angajator. Puteți să vă declarați impozitele mai precis și să vă asigurați că găsiți eventualele deduceri sau economii discutând cu un expert fiscal.
 • Asigurați un echilibru excelent între viața profesională și viața privată. Lucrul pentru tine estompează adesea granițele dintre serviciu și timpul personal, deoarece deții control complet asupra obiceiurilor tale de muncă. Puteți să vă mențineți moralul și să vă îmbunătățiți starea de bine emoțională prin atingerea unui echilibru sănătos între orele de lucru și timpul liber.
 • Stabiliți obiective precise. În calitate de profesionist independent, definirea obiectivelor tale este crucială pentru succesul tău profesional. Îndrumări pentru atingerea ambițiilor dvs. de carieră pot fi găsite în a avea obiective pentru care vă străduiți.
 • Rămâneți actual și competitiv. Mai multe industrii se pretează foarte bine pentru munca independentă și suferă o dezvoltare regulată și constantă. Poți să performați la un nivel înalt și să vă distingeți de concurență ținând pasul cu cele mai recente inovații din profesia dumneavoastră.
Related posts
Update

11 Flexibilitate la locul de muncă Locuri de muncă online

Înrudit: Nu este necesară experiența pentru aceste zece locuri de muncă la distanță pe care le…
Read more
Update

Muncă pe cont propriu și angajare: diferențe

Prima ta alegere atunci când cauți un loc de muncă este deseori dacă lucrezi pentru tine sau…
Read more
Update

6 dezavantaje comune ale angajării independente (cu avantaje)

Munca pe cont propriu are unele beneficii, dar are adesea și dezavantaje pe care este posibil să…
Read more