Update

Care este procesul de a face o ofertă de muncă?

Ați găsit candidatul potrivit pentru postul vacant și acum sunteți gata să le oferiți posibilitatea de a prelua postul. Deși este minunat să fiți furnizorul de vești bune, este important să urmați procedura corectă pentru a încheia afacerea

Anunțând candidatul

Cel mai bine este să faceți oferta inițială prin telefon, unde să discutați condițiile de angajare și să stabiliți dacă este o ofertă acceptabilă. Amintiți-vă că este posibil să aibă și alte oferte pe masă, deci fiți entuziasmați de cât de mult doriți ca aceștia să se alăture companiei dvs., dar nu vă mirați dacă nu vă rup mâna imediat.

Dacă nu s-a convenit deja, orice negociere privind salariul sau condițiile de angajare ar trebui să înceapă în acest moment. Negocierea unui salariu este o afacere dificilă, așa că asigurați-vă că știți exact ce puteți și ce nu puteți fi de acord și să fiți pregătiți să treceți prin câteva runde de negocieri înainte de a ajunge la un acord.

Anunțați-i că veți trimite o scrisoare de ofertă prin poștă. Această scrisoare ar trebui să stabilească termenii și condițiile principale ale postului și să includă:

 • numele lor
  titlul postului
  data începerii angajării (și se termină dacă este un rol temporar)
  durata perioadei de probă (dacă este cazul)
  orice condiții la care este supusă oferta
  orice acțiune cerută de candidat (cum ar fi transmiterea detaliilor permisului de muncă)

Rugați candidatul să vă trimită o copie semnată a scrisorii de ofertă pentru a stabili condițiile în care a fost făcută oferta în cazul unor dispute viitoare.

Amintiți-vă că acesta nu este un contract de muncă și, prin urmare, există încă posibilitatea ca oricare dintre părți să renunțe la acord. Candidații trebuie să primească o declarație scrisă a principalilor termeni și condiții de angajare, de obicei în termen de două luni de la data de începere.

A verifica

Este întotdeauna necesar să treceți candidații printr-o serie de verificări pentru a verifica dacă sunt potriviți să se alăture companiei dvs.

Referințe – Ar trebui să căutați să contactați cel puțin doi angajatori anteriori ai persoanei respective pentru a determina dacă au deținut efectiv locul de muncă la companie pentru perioada de timp solicitată. Creați un formular pe care arbitrul îl poate completa și returna rapid, solicitând doar informații care sunt direct relevante pentru rolul oferit.
Examinare medicală – Aceasta poate fi utilizată pentru a verifica starea generală de sănătate sau pentru a urmări orice substanță ilegală care se află în sistemul candidatului. Dacă sunt utilizate, examenele medicale trebuie efectuate tuturor candidaților, nu doar anumitor persoane.
Cazier judiciar – O dezvăluire poate fi obținută de la Biroul cazierelor judiciare și ar trebui să fie întotdeauna luată în considerare atunci când slujba va implica tratarea cu persoane vulnerabile, copii sau obiecte valoroase.
Permise de muncă – Asigurarea faptului că toți angajații dvs. sunt eligibili să lucreze în Marea Britanie este responsabilitatea dvs. și există amenzi grele pentru companiile care angajează lucrători ilegali, indiferent dacă sunt sau nu în mod intenționat.
Există câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când efectuați verificări înainte de angajare:

efectuați numai verificări care sunt necesare și într-un scop specific
dacă bănuiți că un candidat poate eșua vreunul dintre controale, începeți procesul mai devreme, astfel încât să aveți în continuare opțiunea altor candidați.
acolo unde este posibil, verificați numai solicitantul câștigător
anunțați solicitantul ce verificări vor fi efectuate, cum vor fi efectuate și cât va dura procesul
utilizați numai surse fiabile care vor dezvălui informații relevante
Dacă vreunul dintre controalele dvs. relevă informații adverse despre un solicitant, verificați mai întâi informațiile și sursa, apoi dați-le șansa de a explica. Nu doriți să trebuiască să parcurgeți din nou întregul proces de recrutare din cauza unei neînțelegeri.

Anunțarea celorlalți candidați

Oricât de grozav este să anunți pe cineva că are un nou loc de muncă, trebuie să le dai și veștile proaste candidaților care nu au reușit.

Deși poate dura mult timp, ar trebui să faceți toate eforturile pentru a face acest lucru prin telefon. Candidatul și-a făcut timp să vină și să te întâlnească pentru un interviu, așa că cel mai mic lucru pe care îl poți face este să ridici telefonul și să vorbești direct cu ei

Dacă credeți cu adevărat că ar putea exista o oportunitate în viitor pentru unii dintre candidați să aplice pentru un rol alternativ la compania dvs., întrebați dacă vă vor permite să vă păstrați detaliile. Vă poate economisi mult timp și efort în viitor sau dacă angajatul dvs. nou angajat nu are performanțele la fel de așteptate.

Related posts
Update

Ce este munca independentă? Ce este?

Dacă îți dorești independența sau ai un obiectiv de carieră care include munca într-un…
Read more
Update

11 Flexibilitate la locul de muncă Locuri de muncă online

Înrudit: Nu este necesară experiența pentru aceste zece locuri de muncă la distanță pe care le…
Read more
Update

Muncă pe cont propriu și angajare: diferențe

Prima ta alegere atunci când cauți un loc de muncă este deseori dacă lucrezi pentru tine sau…
Read more