Update

6 dezavantaje comune ale angajării independente (cu avantaje)

Munca pe cont propriu are unele beneficii, dar are adesea și dezavantaje pe care este posibil să trebuiască să le depășiți. Indiferent de locul de muncă, a fi conștient de cele mai tipice dezavantaje ale angajării pe cont propriu vă va ajuta să identificați soluții pentru a le diminua efectele. În această postare, definim angajarea pe cont propriu, enumeram unele dintre cele mai răspândite dezavantaje ale angajării pe cont propriu și explorăm câteva beneficii ale muncii pe cont propriu.

Ce înseamnă să lucrezi pentru tine?

A fi independent înseamnă a nu avea un salariu regulat de la o singură companie. Profesioniștii care lucrează pentru ei înșiși comercializează și se ocupă direct cu potențialii clienți. Majoritatea experților care lucrează pentru ei înșiși sunt calificați și cunoscători în domeniul lor. Cele mai populare profesii pentru cei care lucrează pentru ei înșiși includ scrisul, predarea, comerțul, investițiile și consultanța.

Care sunt unele posibile dezavantaje ale lucrului pentru sine?

Următoarele șase probleme se confruntă frecvent profesioniștilor independenți:

1. Venitul dvs. este de obicei neregulat.

Majoritatea profesioniștilor care desfășoară activități independente nu au un venit garantat, spre deosebire de majoritatea ocupațiilor tradiționale care plătesc salarii stabile la perioade prestabilite. Este probabil să observați fluctuații lunare semnificative ale veniturilor dacă nu aveți deja o clientelă atunci când deveniți pentru prima dată un antreprenor independent.

Prin diversificarea clientelei și încheierea de contracte pe termen lung cu cei mai buni clienți ai tăi, poți depăși de obicei această dificultate și te poți asigura că ai un venit lunar de încredere la minimum. În plus, pe măsură ce clientela dvs. crește, probabil veți câștiga suficienți bani pentru a vă întreține în perioadele de productivitate scăzută.

2. Ar putea fi o provocare pentru tine să găsești clienți

La achiziționarea de noi clienți, majoritatea profesioniștilor salariați primesc asistență substanțială din partea angajatorului lor, dar persoanele care desfășoară activități independente trebuie adesea să facă acest lucru în mod independent. De multe ori înseamnă că, indiferent de domeniul dvs. de expertiză, trebuie să vă rezervați timp pentru treburi unice pentru profesioniștii în vânzări și marketing, cum ar fi prospectarea pieței, adresarea potențialilor clienți, promovarea serviciilor dvs. și multe altele.

Aveți libertatea de a vă alege clienții și, dacă faceți în mod constant o treabă bună, este posibil să vă construiți o reputație și să aveți viitori clienți care să vă caute în mod activ serviciile. Cu toate acestea, poate fi dificil să îndeplinești acele sarcini și să găsești timp pentru a le îndeplini.

3. Ar putea fi o provocare să-ți păstrezi viața personală și munca separată.

Majoritatea persoanelor care desfășoară activități independente sunt libere să își aleagă orele și locurile de muncă. Chiar dacă acesta ar putea fi un avantaj semnificativ față de angajarea tradițională, poate, de asemenea, îngreuna să vă păstrați viața personală și munca distincte. Lipsa orelor stabilite de birou și lucrul de acasă ar putea cauza întreruperi în timpul orelor de lucru și poate face mai dificilă relaxarea în timpul nefuncționării.

Prin stabilirea unor limite distincte între cele două, puteți evita acest lucru. Poate presupune desemnarea unei perioade specifice pentru sarcinile dvs. legate de muncă și, ori de câte ori este posibil, evitarea lucrului în același mediu fizic în care vă relaxați sau dormiți. Cel mai bine ar fi să înveți autodisciplina, deoarece nu ai un supervizor.

4. Nu aveți zile de concediu plătite.

Organizațiile de angajare oferă adesea membrilor personalului beneficii, inclusiv zile de boală, concediu și concediu de maternitate. Să iei concediu atunci când lucrezi pe cont propriu este de obicei mai dificil, deoarece de obicei nu ai colegi care să-ți acopere volumul de muncă atunci când nu ești la birou. Puteți găsi strategii pentru a rezolva această dificultate făcând planuri în avans. Cel mai bine ar fi să-ți plănuiești vacanța în timpul anului în care afacerile sunt cel mai puțin dinamice în activitatea ta. De asemenea, puteți conveni să vă acoperiți reciproc volumul de muncă în cazul diverselor urgențe și probleme medicale cu un alt profesionist independent.

5. Este posibil să fie necesar să fie plătite taxe suplimentare

Trebuie să plătiți atât angajatorului, cât și angajatului jumătate din impozitele de asigurări sociale, în plus față de impozitele pe venit, dacă firma dumneavoastră mică vă are doar pe dumneavoastră ca angajat. De obicei, ajungeți să plătiți mai multe impozite din această cauză decât ați lucra dacă ați lucra pentru o altă companie. În plus, trebuie să calculați toate taxele și să completați formularele fiscale. Lucrul pentru tine înseamnă că probabil vei cheltui mai mult, dar probabil vei câștiga mai mulți bani de la clienții tăi, deoarece vei primi toate plățile lor și probabil vei avea mai puține cheltuieli decât o firmă gigantică.

6. S-ar putea să fii mai stresat.

Îndatoririle zilnice pe care le îndepliniți atunci când lucrați pentru dvs. sunt de obicei mai puțin previzibile, ceea ce ar putea duce la mai mult stres decât atunci când lucrați pentru un angajator. Nivelul dvs. de stres poate crește, de asemenea, dacă vi se cere să faceți numeroase sarcini care nu au legătură cu domeniul dvs. de expertiză și sunt singurul responsabil pentru succesul sau eșecul lor.

Poți reduce stresul fiind cât mai structurat posibil și având un plan specific pentru obiectivele tale imediate și pe termen lung. Efortul de a lucra pentru tine poate fi dificil de gestionat psihologic, dar a avea o strategie vă poate oferi un sentiment de scop.

Care sunt unele beneficii de a deveni șeful tău?

Următoarele sunt câteva dintre beneficiile cheie ale unei activități independente:

  • Cheltuielile pot fi reduse. Hainele de lucru profesionale și naveta zilnică la și de la birou sunt doar două cheltuieli care vin cu a avea un loc de muncă și a lucra într-un birou tipic. A fi liber profesionist vă poate ajuta să reduceți unele dintre aceste costuri, iar multe dintre cele pe care le suportați sunt deductibile.
  • Orarul dvs. este posibil. În mod obișnuit, ocupațiile obișnuite au stabilit ore de birou. Majoritatea persoanelor care desfășoară activități independente sunt libere să își stabilească programul de lucru.
  • Clienții tăi sunt de selecție. Succesul ca profesionist pe cont propriu vă poate permite să vă alegeți în mod liber clientela. Aceasta implică faptul că puteți selecta parteneriate pe baza unor factori precum cât de mult plătesc, cât de distractive sunt și altele.
  • Vă puteți alege spațiul de lucru cu mai multă libertate. Dacă toți aveți nevoie de un computer pentru a vă finaliza munca, de obicei o puteți realiza din orice locație liniștită cu o conexiune activă la internet, cum ar fi o cafenea, un parc sau propria casă.
Related posts
Update

Ce este munca independentă? Ce este?

Dacă îți dorești independența sau ai un obiectiv de carieră care include munca într-un…
Read more
Update

11 Flexibilitate la locul de muncă Locuri de muncă online

Înrudit: Nu este necesară experiența pentru aceste zece locuri de muncă la distanță pe care le…
Read more
Update

Muncă pe cont propriu și angajare: diferențe

Prima ta alegere atunci când cauți un loc de muncă este deseori dacă lucrezi pentru tine sau…
Read more